tisdag 9 juni 2009

Mamsens recension av EU-debatten

Lika tråkigt som det är med människor som alltid tycker likadant om allting och aldrig kan ändra vare sig åsikt eller inställning, lika spännande är det med människor som inte är lika förutsägbara. Mamsen tillhör definitivt den senare skaran. Hon upphör aldrig att förvåna mig! Fick ett långt brev av henne idag där hon bl.a. fullständigt dissar den EU-debatten som var förra veckan:

”Jag ska masa mig iväg och rösta om en stund, egentligen mot min rätta övertygelse. Jag väljer nog Marit, trots att hon inte nekar till utbyggd kärnkraft, vilket jag gör. Men hon gillar åtminstone gas. Men vad finns det annars att välja på? Både M och S satt som hånflinande fän under tevedebatten och gjorde mig så irriterad att jag inte orkade med hela programmet. V och även Miljöpartiet var som propagandaprissar för sina partier och bredde på med plattityder så fradgan sprutade. De blandade in riksdagsfrågor i EU-frågor utan minsta åtskillnad. Klåpare. Alltsammans var ganska farsartat, enligt mitt tycke. C var ganska saklig och korrekt i uppförandet, men innehållet ihåligt osakligt. Den som utmärkte sig någorlunda (utom Marit) var lilla fröken Kd, men där går gränsen för mina moraliska sympatier.”

Och jag som inte ens visste att mamsen brydde sig om politik… Men där fick sig samtliga riksdagspartier en skrapa som heter duga!

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Mamsen verkar helt underbar!

Annika Estassy sa...

She's one of a kind!