måndag 1 juni 2009

Marita ler

Valaffischerna kantar min väg till jobbet och jag ser dem inte längre. Utom en som alltid drar till sig mina blickar. Vad är det som är konstigt med den, vad är det som inte stämmer? Är det att Mona och Marita ser ut som två perfekt sminkade, pudrade och friserade Luciakandidater? Eller är det att Marita ler? Jag inser plötsligt att jag nog aldrig sett henne le tidigare, vare sig i verkligheten eller på bild. Detta måste kontrolleras så jag googlar upp Marita och hittar givetvis många glada bilder på henne. Dessa har jag dock aldrig lagt märke till, jag har genom åren bara sett de allvarliga, på gränsen till sura, bilderna och sållat bort de övriga. Konstigt…

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Min bild av Marita är en glad person väl förankrad i sina rötter noga med att hålla sitt privata liv utanför politiken - men när t ex Public service i radio parodierar henne så är hon alltid trött och gnällig, det stämmer inte alls med min bild av henne. Tycker hon visar gott humör i hela denna valrörelse.

KarinaHC sa...

Min bild av henne är som din Annika, allvarlig nästan sur. Tyvärr tycker jag att hennes leende ser påklistrat ut

Annika Estassy sa...

Ja, det kan inte vara lätt att vara en offentlig person och tillfredsställa alla smaker! Och medias makt är stor. Redaktionernas bildurval påverkar oss mer än vad vi tror.

Maria Björkman sa...

Jag känner också Marita lite grann sen tidigare. Hon är ofta glad och ler, det är inget nytt. Men den här bilden - hon är ju så stylad! Mörkrött läppstift och uppklippt hår. Du känner inte igen henne för att det inte är hon på riktigt, så enkelt är det! Även Mona är superstylad, det ser bara fånigt konstgjort ut. Huvaligen.