lördag 6 juni 2009

När T hamnade i sjönöd

Sjösättning. Det är iskallt, verkligen otroligt kallt, trots blå himmel och strålande sol. T påstår att det beror på att golfströmmen stannat av under natten...
Min roll när vår lilla Örnvik ska sjösättas är att köra dit T och sedan köra hem bilen medan han tar ut båten till vår brygga. Det är alltid lika spännande. Båten har ju stått på varvet hela vintern och man vet aldrig vilket humör den är på. En gång dog motorn mitt ute i sundet, totalvägrade att starta igen. Vatten i bränslefiltret. Det förstår ju vem som helst att ingen motor kan starta när det blir blött just där... Så där stod T i en drivande båt och funderade på hur han skulle göra. Han valde att ringa mig:
-Vad gör jag nu?
Jag gick över till några grannar som tog ut sin egen båt för att bogsera hem T. Det var den dagens stora händelse och eftersom det är begränsat med stora händelser i vår lilla semesterby hakade en annan granne på. Vi var alltså en rätt så stor räddningsdelegation som drog iväg för att hämta hem T. På standen stod resten av byn och hejade ivrigt på. Jag tror inte att T ännu hämtat sig från denna totala förnedring. Det är ju lite känsligt med män och deras motorer...

Idag gick dock allting fint, fint. Båten var på gott humör och den nyservade motorn spann som en katt, trots den isande kylan. Men som synes var T väl påbyltad (fem lager). Tror nog att han t.o.m. tyckte det var lite härligt att känna att det bet i kinderna.

Våra räddare i nöden den gången bjöd nyss på en drink före maten. Vi satt på deras altan i eftermiddagssolen och tog en GT (T tog två förstås). Ett helt ok sätt att fira denna obegripliga nationaldag på.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Känner igen lite av det där... Bosse köpte en gammal träbåt för många år sen, en dröm. Båten funkade aldrig optimalt, eller rättare sagt motorn. Vi var inte ute många gånger, men dom gångerna krånglade det.

Vi sålde båten så småningom, drömmen hade levts ett tag och sen var det bra. Glad var jag!

Annika Estassy sa...

Lite som SOS sällskapsresan - Bosse drömde om båten och du om torpet! Du vann... :)