söndag 7 juni 2009

Rösta ska man och därmed basta!

Nationaldagen kan man strunta i men att välja att inte rösta i EU-valet - nej, det kan man inte. Det finns faktiskt inte ett enda hållbart argument för att frivilligt välja bort att rösta. "Det angår inte mig" säger en del. Jo, det gör det, i allra högsta grad. "Jag är inte insatt" säger andra. Läs då på lite snabbt och om inte annat så rösta såsom du hade gjort i riksdagsvalet. Den som väljer att inte rösta har sedan inte heller rätt att klaga över, som man tycker, felaktiga politiska beslut. Den som inte röstar har lämnat walk over när det gäller att ta ansvar för det samhälle vi har och vill ha. Vi lever i en demokrati, vi har fria val. På andra ställen i världen är människor villiga att offra sina liv för att skaffa sig den rätten. Det är lätt att bli hemmablind och ta allting för givet. Gör inte det.

9 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Vi har rättighet att påverka, vi har kämpat för rätten att rösta - att inte göra det är verkligen sorgligt ansvarslöst. Säger som du: Rösta!

Evas blogg sa...

Instämmer!

Mia sa...

Instämmer helt och hållet i din åsikt!

Lillan sa...

Få saker gör mig så upprörd som människor som inte röstar för att det "spelar ingen roll ändå". Det är så otroligt lättjefullt och respektlöst. När man vet att det finns platser i världen där fria val fortfarande inte är en självklarhet, när man har sett människor gå flera mil till sin vallokal och köa i flera DAGAR, då är det banne mig inte svårt att pallra sitt feta arsle till bibblan och droppa ett kuvert i en låda.

Folk är så j*vla bortskämda. Jag mår illa.

Lillan sa...

Vad jag menade var naturligtvis att jag håller fullständigt med dig! =) Heh, I got a bit carried away there...

Anonym sa...

vaddå rösta, orkar inte, det var ju fotboll igår o d gick ju inge bra heller.......... :P

haha, skämt o sido, en sak jag tycker är tråkigt är att folk generellt är så mesiga när det gäller att stå för det parti man faktiskt röstar på, varför är det så???

// Johan (som nu påstås vara feg ;)

Annika Estassy sa...

Ha ha, ja, det är lätt att låta sig dras med Mia!
Johan - visste inte ens att det var fotboll igår!!! Att folk inte står för det de röstar på kanske handlar om att de inte orkar med diskussioner?

Anonym sa...

hur kan man inte veta att det är VM kval??? :-)
Lite dåligt argument att inte orka med diskussioner tycker jag, i andra ämnen så brukar dom flesta kunna ha både ha åsikter samt diskutera både om och för och varför.....
Nej, stå för vad du tycekr säger jag!
Johan

Annika Estassy sa...

Håller med dig - man ska våga stå för sina åsikter, samtidigt som man måste kunna vara lyhörd för andras. Det lät väl klokt och förnuftigt? Och väldigt svårt att leva efter...
Äsch, fotboll. Fast det gick inte så bra har jag förstått och det var ju tråkigt.