lördag 11 juli 2009

Båtar och karma

Det var en båt som sa till en annan;
"va du va stilig. Vi borde borda varann,
gjorda för varann och köla lite grann,
som bara båtar kan."

Föreslog T att vi bara skulle sitta på altanen idag och ta bilder på alla förbipasserande båtar. En solig sommarlördag som denna är det rena rama autostradan i sundet. Givetvis kunde jag inte sitta still så länge...
Dagen avslutades med en aperitif för några goda grannar och sedan grillfest hos några andra. Härligt, roligt och jag blir alltid lika glad när jag känner att de människor vi umgås med verkligen tycker om oss, vill oss väl och ställer upp när vi behöver hjälp... Ärliga och goda vänner är guld värda. Vi har tyvärr varit med om motsatsen också – svek, orättvisa och dåliga grannar. Jag tror på min egen form av karma – att goda gärningar genererar god karma och onda gärningar dålig, inte i nästa liv utan redan i detta. Eller som Dr Phil brukar säga: Every action has a reaction.
Imorgon ska jag göra en god action – hjälpa M med att uppnå sin dröm om en lavendelhäck!

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Låter som ett alldeles fantastiskt sätt att tillbringa en semesterdag, helt i min smak! Att sitta prick stilla på ett ställe och bara koncentrera sig på en sak. Nåja, så länge du nu kunde...

Annika Estassy sa...

En liten stund blev det i alla fall!