söndag 12 juli 2009

Jag väljer mitt väder

Jag trodde att det nästan bara var jag som lite nördigt gick in på olika vädersajter för att hålla koll på prognoserna. Jag har förstått att så är det verkligen inte utan att vi är många som gör det. Det går riktigt bra för vädersajterna och de blir fler.
SMHI räcker inte längre till för mig, jag vill ha 10-dagars prognoser minst. Jag struntar i att osäkerheten ökar ju längre fram meteorologerna tittar. Säger de att det kommer att bli vackert väder så väljer jag att tro på det. Säger de att det kommer att regna i 10 dagar är jag ändå övertygad om att de har fel. Och om en vädersajt inte har det vädret jag vill ha går jag bara in på nästa. Man skulle kunna tro att de alla visar samma väder eftersom de borde ha samma grundkälla till sina prognoser men så är det faktiskt inte, utan det finns variationer. Visst är det underbart med valfrihet? Nu kan vi t.o.m. välja vilket väder vi ska få! Den sajten som har flest solar vinner...

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag hittar två etiketter på det här beteendet: kontrollbehov och lättsinnighet. Hur nu det går ihop...

Här är vi olika (puh, äntligen!). Jag låter vädret bli precis som det blir. Man ska välja sina krig.

Annika Estassy sa...

Kontrollbehov och lättsinnighet - det stämmer bra det! Och så rätt så pragmatisk också... :)

Pia sa...

Jag kollar också väderprognoser på olika sajter... men har konstaterat att eftersom de visar olika... så är det bara att vänta och se.

Brukar säga till folk som klagar på vädret att lägga energi på sådant de kan ändra på istället! :)