fredag 3 juli 2009

Bomber och granater? Nej, åska bara.

Det åskar lite här och där och jag undrar om också Vätö fått sig en kyss. Jag är inte åskrädd men jag känner respekt för vädrets makter. Visst drog vi ut antennsladden innan vi åkte hem förra helgen? Jag hoppas det. På Vätö kan det nämligen åska något alldeles förskräckligt. En tidig sommarmorgon för ett par år sedan måste blixten ha slagit rakt ner i sundet. T som i vanliga fall aldrig hör någonting, flög upp ur sängen, övertygad om att hela småbåtshamnen exploderat. När åskan går i sundet förstärks ljudet något makalöst.
På den tiden hade vi en fast telefon och jag sprang dit för att dra ut jacket. Jag hann dock aldrig fram förrän åskan slog ner igen, ännu närmare denna gång. En blå blixt for ut från väggen och efter det var telefonen bortom all räddning. Det var nog tur att jag aldrig hann fram – hellre telefonen än jag...

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag drog ur kontakterna och åkte till stan, väl vald dag. Jag är inte heller rädd för åskan, men vill inte att den ska slå ut min kära lilla mac!

Evas blogg sa...

Jag har också stor respekt föråskan.Minns mina somrar i skärgården, vilka otroligt starka åskväder det gick. Rädd var jag nog ibland. Men vilken otäck upplevelse, en blixt i rummet!!

Annika Estassy sa...

Ja, det gäller att dra ut såväl dator som tv och telefon.
Denna blixt var den första och hittills enda jag sett fara ut från ett telefonjack eller kontakt. Mamma däremot brukar berätta om de blixtklot som brukade fara ut från kontakterna i hennes barndomshem. Konstigt att inte stället brann ner!