måndag 20 juli 2009

Det stundar en kväll med knorr

Efter en natt i stan (ja, Solna är faktiskt en stad! :-)) är jag tillbaka i stugan. Vi var två som åkte härifrån igår, luften var varm och tropiskt fuktig, sundet blankt som en skogstjärn.
Jag är ensam i bilen när jag kör tillbaka, det blåser som bara den och det går gäss på sundet. Jag har handlat mat och dryck och även tagit en tur förbi Brunnsvikens handelsträdgård. Jag blev sittandes en stund i deras mysiga lilla café – kunde inte motstå att ta mig en kopp te i de vidunderligt söta kopparna! Hela stället är så überromantiskt att det gränsar till pastisch. Och jag älskar det.
Snart kommer I och hälsar på. Hon tror att hon haft svininflusensan (men det tror ingen annan) och jag väntar med spänning för att se om hon utvecklat en knorr à la Hundra år av ensamhet eller inte. Jag hoppas att ett kallt glas Pinot Gris eller rosé i kvällssolen ska bota hennes krämpor. Om inte får vi ta till en Martini Rosso med is.
Detta med Martini får mig osökt att minnas när jag för ett antal år sedan plötsligt fick väldigt ont i en tand. Det kändes ovant – jag hade aldrig haft tandvärk tidigare, har knappt några lagningar. Smärtan tilltog och det enda som hjälpte var just Martini. Efter några dagars pimplande insåg jag att det onda nog inte skulle gå över av sig självt så jag bokade tid hos tandläkaren. Som i sin tur tittade på röntgenplåtarna och skickade mig till käkkirurgen som i sin tur direkt satte mig i tandläkarstolen; jag kanske hade en tumör. Fem timmar och fem tusen kronor senare hade jag inte längre ont. Någon tumör var det inte men väl en tandrotsinflammation som dödade hela tanden. Om tanden ändå skulle dö hade jag lika gärna kunnat fortsätta dricka Martini och spara femtusen kronor. Å andra sidan hade jag kanske fått skrumplever istället...

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hahaha, jag tror du gjorde rätt i att gå till tandläkaren :)

Maria Björkman sa...

Neeej, jag håller med dig Annika. Ett betydligt trevligare - och lite billigare - sätt hade varit att fortsätta på martinispåret!