torsdag 23 juli 2009

Flytta eller inte flytta, det är frågan.

Med jämna mellanrum säger T och jag att vi nog borde byta till en mindre lägenhet, att det är onödigt att ha så många rum som för det mesta står tomma numera. Rent ekonomiskt skulle det bli rena rama jackpot. Men ändå. Vi älskar ju vår fina lägenhet med stor altan och fönster åt tre väderstreck. Ekonomin är inget problem och när barnen kommer hem finns där gott om plats för dem. Och för mamsen när hon hälsar på. Förståndet säger en sak – byt, man ska inte ha en stor lägenhet om den inte utnyttjas fullt ut – och hjärtat en annan – bo kvar. T och jag kommer överens om att vi nog får ett tecken när det är dags att ta upp frågan på allvar.
Så får vi en lapp i brevlådan, en granne i en annan port undrar om vi vill byta med hans mindre lägenhet, den räcker inte till när barn och barnbarn kommer på besök. Detta måste vara tecknet vi väntat på tänker jag. Vi vill ju inte bo någon annanstans än i vårt område och där finns bara tre portar som intresserar oss. Grannen bor i en av dem. Vi kommer överens om att titta på varandras lägenheter nästa vecka och jag har redan ångest – vad ska få styra, förståndet eller hjärtat?

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är en fråga jag sliter med... mest en ekonomisk fråga. Mindre lägenhet och kanske arbetslokal, tänker jag. Men jag vill ju ha ett rum för barn och gäster som kommer, dessutom hatar jag tanken på att packa ner och upp... har knappt hämtat mig från de över hundra lådorna i flytten förra gången.
Varför ska ni flytta om ni har råd att bo kvar? undrar jag.
Tänk på alla barn, franska systrar, kommande barnbarn som ska få plats!

Evas blogg sa...

Det är likadant här, vår fyrarummare börjar kännas alltför stor. Jag kollar ständigt efter ett nytt objekt men det ska vara på Frösön. Samtidigt så trivs vi där vi bor och som Eva säger, det är jobbigt att flytta. Och när döttrarna kommer hem på loven då är det skönt att ha ett rum för dem. Denna fråga tåls att tänka på.

Annika Estassy sa...

Suck! Inga lätta beslut, men visst har ni en poäng - man vill ju få plats med alla när alla kommer! Vi får väl se hur vi känner det efter nästa vecka...

Maria Björkman sa...

Låt hjärtat säga sitt. Vem vet - det kanske säger att ni ska byta när ni ser nya lägenheten!

Anonym sa...

självklart så ska man ge upp sitt större outnyttjade boende till dom som behöver det bättre! Tänk om fler kunde göra det, finns inget som irriterar mig mer än äldre ensamma personer som sitter i hus lr lägneheter på fler än 2-3 rum, finns absolut ingen anledning - ge upp för yngre med barn lr med barn på gång, då blir det bättre för alla :-)
Johan (som letar hus men finner det hopplöst)

Annika Estassy sa...

Ack Johan, förstår ditt dilemma! Lycka till med husletandet!