måndag 6 juli 2009

Ingen middag till T

Före och efter. Evreka, jag har lagat mat!
Jag brukar säga att jag inte tycker om att laga mat men egentligen är det inte sant. Jag tycker inte om vardagsmatlagning och jag gillar inte att laga mat bara åt mig själv. Att komma hem från jobbet och ställa sig vid spisen är tråkigt. Att göra det när jag inte är trött och stressad är en helt annan sak. Då är det roligt! Nu är det så tursamt beskaffat att T är precis tvärtom. Obegripligt nog tycker han att det är avkopplande att gå till matbutiken och bestämma vilken middagsmat han ska laga åt oss. Däremot överlämnar han gärna all övrig matlagning till mig, en fördelning vi båda är mycket nöjda med. Dock känner jag mig inte helt bekväm med att när det för en gång skull luktar mat när han kommer hem, är den inte till honom utan till bokgänget; det vankas nämligen knytkalas hemma hos Suzanne ikväll. Jag får lov att kompensera stackars T och laga mat hela helgen istället – jag har ju semester!

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Viken suverän arbetsfördelning! Jag brukade påstå att jag gillade att laga mat. Det gör jag väl ibland, när jag lagar tillsammans med någon och till fest. Men vardagslagandet är tråkigt! Om man inte som nu har en dotter med sig och pratar och lagar ihop. Pajen ser för övrigt jättegod ut!

Maria Björkman sa...

EXAKT så är det hemma hos oss också. Bosse tycker det är avkopplande, medan jag tycker det mest är ett störande moment att behöva tänka på maten bland allt annat. Fast - i dag lagade jag mat. Första semesterdagen, vi får se hur länge det håller!

Pia sa...

Jag undrar om det finns någon kvinna som tycker att vardagsmatlagningen är rolig egentligen...

Om det finns råvaror i kylskåpet så är det inga problem... lite jobbigare när man måste börja planera. Som ensamförsörjare kan jag inte direkt påstå att jag är bortskämd med någon som lagar mat... om inte sonen får ett ryck förstås!

Annika Estassy sa...

Aha, så det syntes att det var en paj i varje fall! Den smakade faktiskt bra också.
Visst är det mycket roligare att laga mat när man är flera eller till fest Eva. Jag säger som Maria, mat till vardags är ett nödvändigt ont om man ska laga den själv.
Pia - har du tur kommer din son att utvecklas åt samma håll som T och Bosse! :-)