fredag 3 juli 2009

Konsten att städa skrivbordet

Klockan är inte mer än sju men termometern visar redan på +22,4 ºC. I skuggan förstås. Det är två grader varmare än igår vid samma tid. Det betyder att inomhustemperaturen på kontoret torde passera +30 ºC idag. Som synes för jag statistik... Men nu är det så att jag inte tänker åka in till jobbet idag, nej jag startar min semester nu istället, denna kanske sista dag på länge med tropisk värme. Igår städade jag bort högarna från skrivbordet. Det var intressant. Jag har nämligen utvecklat en teknik – eller snarare taktik – när det gäller ärenden som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med; jag lägger dem på hög. Det handlar alltså om ärenden som jag kanske borde ta tag i, eller kanske inte. Detta är nämligen inte klart uttalat när de dimper ner hos mig. Mycket är för kännedom så att säga. Därför får de ligga till sig en stund och marinera tills jag kommit fram till ett beslut. Mitt skrivbord är som en snitslad bana där bara jag känner till innebörden av varje hög. Två gånger om året städar jag skrivbordet ordentligt, vid jul och som nu när jag går på semester. Det intressanta med det är att se hur många gamla ärenden jag hittar, ärenden som liksom dog innan de hann börja leva, dödfödda projekt utan framtid. Det är därför min marineringshög är så bra. Där kan ärenden av ospecificerad karaktär och viktighetsgrad ligga upp till ett halvt år. Om ingen frågat efter dem under den tiden hamnar de i papperstuggen. Det kallas för att prioritera, vilket jag är bra på. För det mesta. Ibland kan det dock bli som i Berglins underbara teckning här ovan…

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Berglinteckningarna fångar verkligen livet...

Annika Estassy sa...

Ja, de är toppen, det fanns en i förra helgens SvD om grannterror med bl.a. trimmer, röjsåg och annat otyg. Såg du den? ;-)