tisdag 28 juli 2009

Rutiner ska inte föraktas

Vi är morgonpigga T och jag, även om jag nog är det lite extra mycket. Eftersom våra gäster alltid sover länge när de är här - måste ha med luften eller nå't att göra – brukar vi två smyga upp först, äta frukost och sedan smyga tillbaka till sovrummet för att läsa, skriva eller som nu, lyssna på Ola Salos Sommar som vi inte hann med i söndags. Vi gillar Ola Salo, T och jag, och inte bara för att han är en duktig artist utan för att han tycks ha ett djup och en eftertänksamhet som tilltalar oss. Ju äldre vi blir desto svårare får vi för det motsatta, ytlighet och ovilja att reflektera.
Ola Salo berättar om några insikter han fått på senare tid, bland annat det djupt meningsfulla med rutiner. För en man som ständigt haft svårt för just rutiner måste det ha känts märkligt att komma fram till att det finns en koppling mellan andlighet och kontinuitet. Eller för att citera Ola: "Gör man något varje dag, lite i taget, så utvecklas man, man förändras och inser att livet är större än en själv".
Ja, det var många djupsinnigheter och kloka insikter som Ola bjöd på så där tidigt på morgonen. Det krävs nog en promenad för att smälta det hela!

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Gillar verkligen Ola Salo och jag fastnade också för det där med rutiner. Jag känner också på landet att det är så skönt med ganska få men funktionella saker som alla har sin plats och inte flyter omkring i hemmet. Det ger en slags trivsam ro.

Annika Estassy sa...

Så känner även jag. Och Ola är ytterligare en sommarpratare som nämner hur yogan förändrat honom. Till hösten är det min tur att bli förändrad...