lördag 4 juli 2009

Vi njuter och vi står för det!

En eftermiddag med sol och skurar om vartannat. Det betyder att det varit helt legitimt att sitta och göra ingenting. Ingenting innebär att läsa, lösa korsord, rycka lite ogräs, prata med grannarna, umgås med T och... sova middag. Underbart! Fast då undrar jag; är verkligen detta okej? Är det tillåtet att göra "ingenting"? Vi hade en gång en granne som älskade att komma till oss och anmärka på allt vi borde göra. I samtliga sysslor ingick diverse verktyg men varken T eller jag tycker att det är så himla kul med verktyg. Vi hann bli rejält trötta på att hela tiden behöva försvara vår "lättja" och sade till slut ifrån. Semester ska inte vara stress. Semester för oss är just loja dagar där batterierna laddas med ny energi. Tids nog kommer hösten med tider att passa, långa arbetsdagar, beslut att fatta och drösvis med måsten.
Nu tänker vi låta vår loja dag övergå till en skön kväll. Vi har tagit ett eftermiddagsbad i sundet (+22 ºC), tänt grillen och dukat på altanen. Vi njuter av varje sekund och står för det.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Åh vad härligt, fortsätt att njuta utan en gnutta ens av dåligt samvete. Vi har haft en riktig slappardag på vår ö också. Läser, löser korsord, virkar grytlappar.

Annika Estassy sa...

Det låter jätte härligt Eva! Vi slappar på varsin sida av Roslagen och jag slutar genast upp med att ha dåligt samvete...

Maria Björkman sa...

Måste instämma i lättje-kören. Semester är just det - att ta dagen som den kommer och att tillåta sig att inte alltid vara så himla nyttig. Framför allt att inte använda klockan, det är äkta frihet för mig!

Annika Estassy sa...

Precis Maria, klockan slänger vi bort...