måndag 3 augusti 2009

Beställ en flaska vin, inte ett glas.

Jag har anat det länge men nu är det bekräftat – att dricka ett glas av husets vin på krogen är nog kvällens sämsta affär. Här försöker man vara lite måttlig och ekonomisk men runt 60 kronor för 2 dl vin innebär att ett glas vin kostar mer än hela flaskan om jag köper den på Systemet. Då kan jag lika gärna beställa in en hel flaska istället – man får gott vin för 225 kronor. Är det skamlöst att be om att få flaskan med sig hem om man inte vill dricka upp den? Flytande doggy bag liksom...

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Vi försökte få med oss den halvdruckna flaskan en gång, det blev kalla handen. FÖRBJUDET! sa dom på restaurangen. Jag vet inte om dom hade rätt men vi kände oss en aning mobbade och slokörade och vinet fick vi inte med oss.

Annika Estassy sa...

Det är väl antagligen så att den måste drickas på plats då. Undra på då att restaurangerna kan ta så mycket för ett glas vin - gästerna har ju inget val om de inte vill dricka upp en hel flaska.

Annika Estassy sa...

Fast å andra sidan har jag svårt att tro att det skulle vara förbjudet - förstår inte varför. Nej, krogarna ser väl en möjlighet att ta betalt två gånger. För vad händer med vinet som blir över? Hälls den ut?

Anonym sa...

tyvärr så tror jag Eva har rätt, det är förbjudet, ett helt knäppt förbud dock, men nu när jag sitter o letar lite så kan jag inte hitta något som säger att det är föbjudet - värt att undersöka mer alltså :-)
Å andra sidan, när lämnar man en restaurang med en halvfull flaska gott vin kvar på bordet???? :P
// Johan

Annika Estassy sa...

Undersök vidare Johan, för vår skull om så inte för din egen...
;-)

servitrisen sa...

Det är olagligt, all alkohol ska dickas på krogen, det är för tillsynenes skull...

Annika Estassy sa...

Hej servitrisen! Ja, då är det väl bara för mig att gilla läget...