fredag 7 augusti 2009

En dag full av ingenting

Folk frågar oss ibland vad vi gör när vi är ute på Vätö, det är ju så viktigt att alltid vara produktiv, att leverera resultat. Det finns två svar på den frågan. Ibland gör vi inget annat än jobbar och gnor. Och ibland gör vi precis som alla de som bokat en charterresa till något semesterparadis; vi umgås, vi badar, vi solar, vi gör utflykter, vi äter och dricker gott, vi läser, vi promenerar och så lite trädgårds- och stugfix ovanpå det... Vi har helt enkelt semester. Inte en massa stora projekt helst, vi har inget behov av att vara Broder Duktig hela tiden (hur kul hade den grisen det egentligen?). Shopping och långa sovmorgnar är vi dock dåliga på.
Idag blev det en båttur till ön Fejan där vi stannade hela eftermiddagen; lunch, promenad, handla fisk från rökeriet, tjuvlyssna på våra lunchgrannar, ett par något trötta medlemmar i reggaebandet Urban Tribe, kika på turisterna som vällde ut ur Sjöbris och Lottina, ystra och lyckliga över det gudomliga vädret, kika på vandrarhemmet... Nu har den stora tröttheten slagit klornar i oss – det är ansträngande att njuta av livet! Det går dock inte att gå och lägga sig ännu, vi måste först lyssna på reprisen av Jörn Donners Sommarprogram. Och i morgon är det äntligen Bodil Malmstens tur! Vi som följer hennes blogg vet vilken prestationsångest hon har inför det så det ska bli spännande att se om hon.... öh... levererar!

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag tycker det är ballt att våga vägra leverans och prestation på semestern. Att våga bara ha semester och låta dagarna gå. Det är inte slöseri, det är ett ljuvligt hushållande med tiden. Som jag skrev på Facebook i dag - jag har fattat att jag taggat ner när jag ägnar en lång stund åt att bara studera en nyckelpigas rörelser.

Det kallar jag semester.

Annika Estassy sa...

Som vanligt har du rätt Maria! Nyckelpigor är fina och värda att begrunda. Själv fotar jag fjärilar.