fredag 7 augusti 2009

Sjalen är den nya koftan

Det ska vara en sjal i höst, i varje fall om man är författare. Det är jag inte men jag gillar sjalar ändå och använder dem gärna. På jobbet hänger en vinröd sjal som jag virar in mig i så fort jag blir lite kall och stel. I stugan är sjalen ett måste såväl sommar som vinter och i lägenheten har jag gärna en sjal runt axlarna när jag tittar på tv. Att gå ut om hösten och vintern utan att linda in halsen ordentligt är otänkbart. Min lyxigase sjal är från Max Mara och kostade en mindre förmögenhet. Den är benvit och vävd av en underbart glansig lintråd. Den är så fin att jag nästan inte vågar använda den. Jag tappade huvudet fullständigt när jag såg den hänga i ett skyltfönster för tre år sedan. Jag skyllde på att jag behövde den till min bröllopsklänning och de två var onekligen mycket vackra tillsammans.
Det sägs att sjalen tagit mark från kulturkoftan. Men hur kulturtantig är man då inte om man använder sig av både sjal och kofta? Eller så är man bara en väldigt frusen typ.

6 kommentarer:

Pia sa...

Införskaffade mig två underbara sjalar i Spanien... är också barnsligt förtjust i dessa underbara "klädesplagg".
Går att använda till det mesta och pigga upp även den tråkigaste klädsel!

Hoppas allt är väl med Dig!
Kram

Annika Estassy sa...

Vad härligt med spanska sjalar! Roligt också att du säkerligen får vara ensam om dem.
Här är det bara bra - Roslagen är sig lik!
Kram tillbaka

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Man kan helt enkelt inte ha för många sjalar, världens bästa plagg.

Annika Estassy sa...

Men så är du författare också Eva! :-D

Maria Björkman sa...

Alltså - jag har varit från bloggläsandet på några dagar som bekant (viktigare saker: canasta), och läser nu ikapp. Upptäcker ett himla vurmande för sjalar plötsligt. ???

Nåja, det är väl ett rätt så praktiskt plagg. Men SÅ himla bra...? Vad är det för fel på mig som (ännu) inte upptäckt dess storhet?

Annika Estassy sa...

Vänta bara Maria, det kommer! Men du kanske inte använder kofta heller? :-)