tisdag 11 augusti 2009

Lika härligt och gott som nyss

Vi väntar gäster ikväll och jag ska baka en ny favorit, en blåbärskaka som endast innehåller 1 dl mjöl. Riven bittermandel, ricotta och många ägg gör att kakan får a touch of ostkaka över sig. Serveras tillsammans med vispad grädde. Gott!
Gästerna, M och hennes tonåringar, ska sova över ett par nätter och plötsligt inser jag att vi kanske borde sätta på värmen i friggeboden. Nyss var jag tvungen att öppna alla fönster och dörrar för att få in svalkan, nu ska värmen stängas in. Nyss sov vi med sovrumsfönstret på vid gavel, i natt nöjer vi oss med en liten glipa. Nyss gick jag omkring i bikini, nu är jag klädd i byxor och långärmat. Men sundet är fortfarande lika varmt som nyss, och att ta sig ett dopp är lika härligt som nyss. Vi fortsätter att njuta som nyss.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Låter gott! Jag är i det där mittemellanstadiet - har fastnat i stan efter Madonnautflykten. Tittar på himlen och tänker att det kanske blir regn. Men jag vet ju att när jag väl är på ön är jag föga bekymrad över det.

Annika Estassy sa...

Du kanske ska passa på att kolla in kulturfestivalen om du ändå är i stan?