måndag 10 augusti 2009

På rekommendation av Bodil Malmsten

Siri Hustvedt är utläst – igen – och hennes senaste roman, "Sorgesång" väntar i bokhyllan. Jag måste nog stilla min nyfikenhet och läsa några sidor ur den bara för att se om jag blir lika betagen i den som i "Vad jag älskade". Sedan ska jag fortsätta med Anna Gavalda vars inledning på "Lyckan är en sällsam fågel" jag inte alls tyckte om. Men den kanske tar sig och det ska mycket till för att jag inte ska läsa ut en bok. En roman jag bara måste läsa och därför precis beställt, är den som Bodil Malmsten tog upp i sitt fina och vemodiga sommarprogram, "Drottningen vänder blad" av Allan Bennett, den fiktiva och satiriska berättelsen om vad som händer när den engelska drottningens passion för läsning väcks av den kommunala bokbussen. Den verkar vara en liten pärla som jag helt missat. För övrigt fortsätter jag med bokgängets klassiskerlista och näst på tur är "Rött och Svart" av Stendahl. Som T tröttnade på och övergav. Det bådar inte gott...

4 kommentarer:

Anonym sa...

nu när din semester närmar sig sitt slut så måste jag fråga om du läst mitt boktips ännu lr väntar du med den tills ni åker till Frankrike kanske??????

// Johan nu på eriksbergsgatan :-)

Annika Estassy sa...

Nej, har inte läst den ännu men våra grannar hade den med sig på badbryggan i helgen och gillade den! Den finns med på min lista så bortglömd är den inte.
Är du snyggt klädd nu då? ;-)

Anonym sa...

Jag är alltid snyggt klädd, men inte uppklädd första dagen på jobbet :P

// johan

Maria Björkman sa...

Drottningen vänder blad var underbar! Och jag älskade de sista raderna, så överraskande och befriande härligt! (Inte tjuvtitta, då förstör du läsupplevelsen!).