söndag 9 augusti 2009

Kräftpremiär

Vi tjuvstartade och åt kräftor ikväll. Och tog en nubbe. Trots att det är söndag. Härligt syndigt! Vår semesterby börjar avfolkas, för många är det vardag igen i morgon. Men inte för oss.
Och efter det, när solen gått ner, lindade jag in mig i en sjal och fortsatte min läsning av "Vad jag älskade" av Siri Hustvedt. T har läst ut den redan, kunde inte sluta när han väl börjat.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vi har också kalaset på kräftor. En höjdpunkt denna tid på året.

Annika Estassy sa...

Finns inget som sommarens allra första kräfta! Tråkigt bara att vår kärlek till kräftor lett till att den ursprungliga svenska flodkräftan nästan helt utrotats av kräftpesten som följer med den mer motståndskraftiga signalkräftan.

Maria Björkman sa...

Fånigt nog är jag skaldjursallergiker... men det hindrar inte mig och Bosse från att ha en årlig kräftskiva ändå. På lördag är det dags (så traditionellt, på en lördag fast vi har semester!), och medan Bosse sörplar så smaskar jag på paj, tacos och annat smått och gott. Inte samma sak, men det är stämningen, doften, lyktorna och nubben som gör det!