måndag 21 september 2009

Coco före Chanel

Lika mycket smak och klass som Coco Chanel hade, lika stillöst är det hemma hos TV 3:s svenska hollywoodfruar. Återigen en måndagskväll i kontrasternas tecken med andra ord, vi har alltså varit på bio igen. Filmen om den unga Chanel är kanske inte något filmiskt mästerverk men som underhållning för stunden duger den gott. Det är välgjort och välspelat men kanske för respektfullt. Mycket ögongodis blir det och visst känner jag igen känslan av att bre ut ett vackert tygstycke och klippa ut ett mönster ur det. Dock inga liknelser för övrigt med Chanels begåvning. Numera syr jag inte längre men det fanns en tid då symaskinen var min bästa vän. Eftersom jag inte hade råd att köpa så mycket kläder som jag ville – dagens ungdomar verkar ha en grym klädbudget! – sydde jag om gamla eller gjorde helt nya. Minns till exempel hur Christina och jag sydde våra balklänningar när vi pluggade i Uppsala. Vi hade inte tid att äta annat än havregrynsgröt och sydde tills ögonen gick i kors!
Nu har jag lust att städa ur hela garderoben och köpa lite nytt. Att gå på bio kan få dyra efterverkningar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

är inte svenska hollywood fruar sjukt bra, speciellt Anna Anka :)
/ johan

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jamen det kanske var där jag fick inspiration till att tömma min garderob och städa bort! Idag gick jag iväg till Stadsmissionen med en överfylld IKEA-kasse, nu kommer man nästan in i min garderob.

Annika Estassy sa...

Klart det var Coco som inspirerade dig Eva!

Johan, svenska hollywoodfruar är ett förskräckligt och fascinerande program som jag inte kan låta bli att titta på. Inte p.g.a. den rätt så vulgära lyxen utan p.g.a. av damernas inställning till saker och ting. Anna Anka är så för mycket att jag nästan tror att hon inte finns på riktigt, att det är en roll hon spelar. Så ensam och så bitter.

Pia sa...

Ser fram emot att gå och se filmen, kanske mest för de vackra klädernas skull. Lite flärd har ingen dött av. Om det inte är ett cineastiskt mästerverk spelar inte så stor roll bara det är god underhållning en stund, vilket jag förstår att det är.

Som Du Annika, sydde jag alla mina kläder förr, inte bara rent ekonomiskt utan för att jag alltid varit så liten så jag hade svårt att hitta kläder i min storlek. (Märk väl att det inte är några som helst problem idag!)

Saknar symaskinen ibland och skulle nog sy mera om jag hade en bättre symaskin, men å andra sidan så kan man inte hinna med allt!