tisdag 22 september 2009

Oates en vinnare?

Joyce Carol Oates ligger hyggligt till i vadslagningsfirman Ladbrokes tio-i-topp-lista inför Nobelpriset i litteratur. Trots att vi har flera av hennes böcker i bokhyllorna hemma har jag ännu inte läst en enda, till skillnad från T som läst dem alla. Dock undrar jag om Oates inte är för produktiv samt blivit för folklig för Nobelkommitténs smak?
Det är lätt att känna en viss stress när det gäller böcker, det kommer ju ut så otroligt många titlar varje år! Alla är jag inte intresserad av men många! Jag längtar tills Blåa linjen återigen kör hela vägen till Kungsträdgården så att jag får 15 minuters oavbruten läsning varje morgon och varje eftermiddag. Dessa stunder är guld värda och inte ens ett stopp i trafiken irriterar mig längre eftersom jag då verkligen inte kan ägna mig åt annat än att läsa, och det utan dåligt samvete.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hoppas på Oates, men Assia Djebar ligger också bra till. Lyssna om du har tid på den fascinerande radioföljetongen som går nu, Marie Göranzon läser, det är så bra. Jag tror nästan på Djebar!

Annika Estassy sa...

Ja, Djebar ligger nog bra till ävenom Amos Oz toppar listan. Radioföljetongen kan jag kanske lyssna på via nätet...

Boktokig sa...

Det ska bli spännande att se vem som får Nobelpriset!

Måste ta och lyssna lite på radioföljetongen!

Annika Estassy sa...

Alltid spännande med Nobelpriset i litteratur Boktokig! Du kanske ska ha en gissningstävling på din blogg? :)

Maria Björkman sa...

Jag har läst en bok av Oates, men är vare sig betagen eller charmad. Då får hon säkert nobelpriset bara för det.

Annika Estassy sa...

Du är så härligt krass Maria! :D