onsdag 23 september 2009

En vanlig onsdagskväll

Dottern behöver hjälp med en uppgift. Hon ska leta fram två valfria studier om media eller mediekonsumtion. Studierna får inte vara gjorda av europeiska eller nordamerikanska universitet. Sedan ska hon skriva en rapport om resultaten av dessa studier. Jag har därför lärt mig att det finns någonting som heter Google Scholar. Där läggs en massa olika forskningsrapporter från hela världen ut. Och nu kan jag dessutom allt om vänskapsband som knyts via nätet och om hur dessa skiljer sig med vänskap IRL. Jag har även lärt mig skillnaden mellan manlig och kvinnlig online vänskap, i varje fall vad gäller Hong Kong, samt om hur alltför många alternativ gör att vi gör sämre val. I varje fall när det gäller nätdejting i Taiwan.
Där ser man så mycket kunskap som plötsligt kan komma till en en vanlig onsdagskväll. Och medan jag grottar ner mig i detta missar jag nästan Idol. Illa...

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tur att man har ett uns simultankapacitet kvar, bloggar, lyssnar på Idol och packar för BoB

Annika Estassy sa...

BoB - härligt,härligt! Lycka till där och glöm inte att skvallerblogga om allt som händer och inte händer. Drick champagne, var glamourös och se till att marknadsföra ditt underbara jag! ;)