tisdag 1 september 2009

Ostron och schack

I morgon är det skolstart i Frankrike så de yngre har gått och lagt sig tidigare. De äldre killarna sitter dock kvar ute och spelar schack. Jag kan höra dem från vårt sovrum och jag småler när jag tjuvlyssnar på deras konversation, en blandning av franska, svenska och engelska. Det blev en lugn kväll efter en fantastisk middag med ostron (första gången som T åt det), musslor och nygrillad makrill. Ungdomarna var nog lite trötta efter gårkvällen då de inte kom hem förrän klockan fem. Hur orkar de? Och hur orkar pappsen åka iväg så sent – eller tidigt – för att hämta hem dem?
-Ungdomar måste få roa sig, svarar han och går ut och spelar pingis med sin yngste, 11 år.
Själv måste jag lägga mig nu – det tar på krafterna att simultantolka hela dagarna.

Inga kommentarer: