tisdag 8 september 2009

Teatersugen – tror jag...

Jag har egentligen aldrig varit riktigt förtjust i teater, har alltid tyckt att den helt enkelt varit för… teatralisk, inte trovärdig. Körbärsträdgården på Stadsteatern för ett par år sedan var ett sådant sömnpiller att vi var tvungna att gå i mellanakten – det gick helt enkelt inte att hålla sig vaken. Nej, jag är en typisk filmmänniska som tycker att film ska ses på bio. Visst händer det att jag somnar under tråkiga filmer också dock inte så ofta längre nu när jag ser film för mitt eget höga nöjes skull och inte för att jobbet kräver det.
Fast nu är jag sugen på att gå på teater igen, att ge det en ny chans, och detta tack vare dagens DN som i kulturdelen presenterar teaterhösten. Jag väntar dock med att boka tills vi kommit hem från kvällens begivenhet, Scener ur ett äktenskap på Dramaten. Om vi förvandlats till teaterråttor efter den pjäsen, ja, då kanske det blir mer! Hairspray t.ex eller Kvarteret Skatan?
Det finns dessutom annan scenkonst; Operan har snart premiär på baletten Coppelia. Som barn åkte jag konståkning till en av valserna. Och så vill jag se Pärlfiskarna av George Bizet på Folkoperan, även om jag tycker att affischen är helt förskräcklig. Men musiken... Kulturhuset har förresten flera roliga författarbesök. Hjälp, hur ska detta sluta? Kanske med att jag hamnar i tv-soffan och kollar på Idol istället!

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag älskade våra meningsfulla folkliga underbara Enskedespel - min exman är en gudabenådad regissör av sådana teaterupplevelser. I jämförelse med det är så mycket man ser så pretto, så tråååkigt, jag håller med dig. Men några föreställningar ska det väl bli, avvaktar din recension nu!

Maria Björkman sa...

Tja - teatralisk teater... hm. Kan vara meningen, kanske... men vad vet jag?

Annika Estassy sa...

Pretto går bort för mig, i alla lägen.
Maria, jag gillar inte när jag hela tiden tänker att det är teater när jag ser på teater! Jag vill få samma upplevelse som när jag ser en film eller läser en bok, nästan glömma bort tid och rum. Det kanske är en omöjlig önskan?

mowa sa...

Hoppas du berättar vad tyckte om Scener ur ett äktenskap. Jag såg öppna repetitioner av den i våras och misstänker att den är jättebra.