onsdag 9 september 2009

Se Scener ur ett äktenskap, det är nästan en order!

Åh vad Dramatens Scener ur ett äktenskap med Livia Millhagen och Jonas Carlsson är bra! Kristina Törnqvist gör ett kort framträdande som damtidningsreporter precis i början men sedan är det Livia och Jonas show för hela slanten. Jag tror att jag är lite kär i Jonas Carlsson just nu, han spelar så otroligt övertygande, är så arg och sarkastisk och samtidigt så rolig. Hela första akten tillhör Jonas karaktär Johan medan det är i den andra som Livias Marianne blir förlöst och synlig. Jag har ju aldrig sett TV-dramatiseringen och slapp sitta och jämföra som jag hörde vissa i salongen göra. För mig var såväl texten som händelseförloppet nya och jag njöt från början till slut. Det är roligt,träffande men också sorgligt och på sätt och vis tragiskt. Alla kan vi känna igen delar av oss själva i såväl Johan som Marianne. T var lika förtjust han och vi kan bara rekommendera alla som kan att se den, om det nu finns biljetter kvar förstås. Den går på Dramatens Lilla scen, ett bra val som skapar intimitet mellan skådespelarna och publiken. Inte en stol var tom igår och ett flertal kända ansikten syntes i publiken, bl.a. Henrik Schyfferts och Johan Rehborgs. De kanske behövde hämta inspiration inför Killinggängets Dramatenpremiär om två veckor? Undrar just hur mycket prestationsångest de fick efter Jonas Carlssons suveräna uppvisning i skådespelarkonst?

4 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jaha - så var du teaterfrälst, då!

Annika Estassy sa...

Igår blev jag nog det! :) Om två veckor ska jag se Sista Dansen av Carin Mannheimer, en hel annan typ av uppsättning. Sen får vi se...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lydig som jag är har jag nu beställt biljetter till Scener ur ett äktenskap. Mycket slutsålt var det men jag hittade biljetter 11 oktober. Sista dansen är underbar!

Annika Estassy sa...

Vad roligt Eva! Hoppas, hoppas att du gillar den. Det måste du bara. Jag kan dela Jonas med dig om du vill...