tisdag 15 september 2009

Vi har en plan

Jag läser "Igelkottens elegans" men på originalspråket, franska. Då heter den "L’élégance du hérisson". Det var ett tag sedan jag läste en bok på franska och det är synd inser jag. Jag njuter av varje ord (även dem jag inte förstår), av varje meningsbyggnad, av bisatserna, helt enkelt av det som är det franska språket. Eller snarare det som är Muriel Barberys språk. Och så tänker jag på T som snart ska börja läsa franska igen, för andra terminen i rad och som tycker att det är svårt. Jag tröstar honom med att om Bodil Malmsten lyckades lära sig så pass mycket franska på äldre dar att hon kan läsa böcker på franska så finns det hopp även för honom. ”Men Bodil bor ju i Frankrike och då är det lättare” svarar T. Sant, men det kommer även vi att göra. Så småningom. Vi har nämligen en plan. Den är långsiktig men den är inte omöjlig. I den ingår Languedoc-Roussillon och ett eget hus med plats för många.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter som en alldels underbar plan. Tänker ni alltså flytta dit så småningom?

Annika Estassy sa...

Det blir nog så så småningom, känns som om pusselbitarna håller på att falla på plats.

Evas blogg sa...

Låter fint :)

Pia sa...

Det låter som en fantastisk plan! Håller alla tummar för att den går i lås för Er!

Annika Estassy sa...

Tack Pia det hoppas vi med. Men resan dit är minst lika spännande som målet. Sen får det ta den tid det tar.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det låter riktigt härligt - odla din franska sida med familj och språk. Jag håller med dig, det är underbart att göra planer och drömma.

Maria Björkman sa...

Fantastiskt! Jag har en plan att vi ska ha en boplats vid havet i ett varmare land, där vi kan bo under den mörka och kalla årstiden. Visserligen vet inte Bosse om det än, men det gör inget. Det kanske också blir i Frankrike, vem vet? Fast min skolfranska är usel, jag har inte sagt ett franskt ord på... typ... 27 år!

Annika Estassy sa...

Då Maria är det bara att sätta igång! Kan T så kan du. Vem vet, vi kanske blir grannar allesammans och bildar en svensk koloni!