onsdag 30 september 2009

Webbkommunicera mera

Att kommunicera är roligt och webbkommunikation är extra kul. Den är snabb och ger omedelbar feed-back. Du behöver inte vänta för att få reda på om du lyckats eller inte och jag gillar det. Jag tycker om interaktiviteten och att information och marknadsföring flyter samman. Samtidigt är konkurrensen om surfarnas uppmärksamhet enorm och vår organisation har väldigt mycket kvar att göra när det gäller webben. Det är oerhört frustrerande när vårt eget förbund bemöter våra önskemål om proffsighet med irriterade suckar - nu har vi varit besvärliga igen, ställt krav och klagat. Just därför var den kurs i webbkommunikation som jag och några medarbetare deltog i idag mycket givande. Vi fick kvitto på att vi är rätt ute, att vi förstått vad det hela handlar om. Vi tänker därför fortsätta att vara besvärliga och ifrågasättande. Makten över webbkommunikationen kan inte innehas av ett förbundskansli endast, den måste delas med avdelningarna. Det tjänar hela organisationen på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med till 100 %!
johan

Annika Estassy sa...

Tack Johan!

Maria Björkman sa...

Vilken kurs var det? Något man kan hoppa på, kanske? Det är inte bara din arbetsplats som behöver inputs när det gäller detta område, och inte bara er centrala organisation som suckar över besvärliga medarbetare ute i landet...

Annika Estassy sa...

Kursen hette just webbkommunikation och kurshållaren arbetade som kommunikatör på en internationell organisation. På måndag börjar han dock sitt nya jobb som partisekreterare för MP.Dock finns det många varianter av samma kurs.
Konflikten avdelningar/förbundskansli tycks vara gammal och evig...