tisdag 13 oktober 2009

Att sågas jäms med fotknölarna

Det finns negativa recensioner och så finns de sågningar som heter duga. Jag var tvungen i morse att läsa högt för T Jane Magnussons kritik av "Nyhetsankorna", en liten brunchshow på Berns där ett antal TV4 profiler medverkar. Den tyckte inte Jane om. Inte alls. Jag vet inte om hennes dom är rättvis eller inte, men det är sällan man ser en svensk kritiker som vågar sig på en sådan total dissning. Är det början på en ny trend må'n tro?

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja det var nog det elakaste jag läst! Jag kippade efter andan.

Annika Estassy sa...

Undrar om någon någonsin blir så luttrad att den inte tar åt sig...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag tror aldrig man blir så hårdhudad. Sån kritik gör ont. Jag tycker inte man ska skriva så. Varför döda? Vad tjänar det till. Till och med i en positiv recension kan några ord göra så ont. En sån här recension - den är väl bra onödig. Tycker jag. Tycker man ska vara snäll.

Jenny L sa...

Vilken extremt hård "dissning"! Man undrar om DN recensenterna har redaktionellt krav på sig, ovanifrån, att vara extra hårda/elaka? Eller om de har en övertro på sitt eget tyckande? Läs gärna mitt blogginlägg från i somras (2 augusti) om Po Tidholms recension av Tomas Ledins konsert på Skansen.
Jag är inget fan till Ledin, men tycker att Tidholms kritik gick över gränsen, precis som Jane Magnussons med "Nyhetsankorna".

Annika Estassy sa...

Jag minns också den recensionen och hur Tidholm hånade inte bara Ledin utan även hans publik. Inte speciellt imponerande.

Adam W sa...

Personligen tycker jag recensionen var något av det bästa och roligaste som DN släppt ifrån sig på länge. Varför hålla ett gäng TV4 profiler som redan i rutan känns som riktiga has-beens under armarna? En recensent ska säga vad dom tycker, det är fan i mig deras yrke. Nyhetsankorna är på riktigt faktsikt sämre än recensionen medger. Bland det värsta sedan Tre Solar. Skräd inte orden, fram med motorsågen!

Annika Estassy sa...

Klart man ska skriva vad man tycker men man behöver inte vara hånfull och elak för det.
För övrigt håller jag med om att Tre solar var en hemsk filmupplevelse!