lördag 24 oktober 2009

Blindstyret

Åtellet i Norrtälje, där vi hade vår planeringskonferens nyss, har vackra, luftiga rum. Hela hotellet andas god smak samtidigt som det erbjuder en mysig stämning. Även badrummen är fina förstås. Och moderna. Kanske lite för moderna för mig.
Där står jag i det fina badkaret och vattnet forsar ut ur blandaren. Men hur få igång duschen? Jag undersöker blandaren noggrant men nej, jag hittar inget lämpligt vred. När jag försöker trixa med själva kranen slutar det med att jag får den i handen. Oops... Till slut ger jag upp och sätter mig helt sonika ner i badkaret och stoppar huvudet under badkarskranen. Det är en typ av akrobatik som T med sina 188 cm aldrig skulle klara av. Det har sina fördelar att vara petite! Jag får en stark déjà-vue känsla – precis så satt jag varje gång jag skulle tvätta håret i Goa. Vattentrycket i duschen var så lågt att det inte gick att få bort löddret annars.
Efter avklarad toalett tar jag på mig glasögonen och undersöker blandaren än en gång – jag gillar inte olösta mysterier. Och se – med brillorna på näsan upptäcker jag att det givetvis finns en knapp som reglerar duschen. Den är dessutom väldigt stor.
Vilken tur att jag aldrig ringde ner till receptionen för att fråga hur göra för att gå igång duschen...

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag skrattar befriande av din beskrivning - känner liksom igen mig! Det värsta är att jag har varit med om det flera gånger, och glömt bort emellan hur man gör! Vad är det för fel på vanliga kranar?

Annika Estassy sa...

Snart kommer de tillbaka, de vanliga kranarna som just nu är hopplöst ute, vänta bara! :)