lördag 24 oktober 2009

Bokhyllor och bokhögar

DN skriver att biblioteken är på väg att överge det gamla sättet att katalogisera böcker – man går från bokstavssystemet till ett siffersystem istället. För min del spelar det ingen roll, jag brukar ändå alltid få lov att fråga efter de böcker jag letar efter. Dock vet jag att Hc betyder skönlitteratur! Eller betydde…
I anslutning till artikeln berättar några litterära profiler om hur det ser ut hemma i deras bokhylla och det är uppenbart att vi alla har vårt eget sätt att ordna upp det. Vår egen bokhylla börjar se lite rörig ut nu och det är dags att rensa upp. Vi har dessutom bokhögar lite här och där och det är nog bara jag som förstår hur systematiska de är – här är böcker som jag ännu inte läst men kommer att göra, ganska snart. Där är böcker som står näst i tur. Och så en liten hög med böcker som jag läst men inte T, och en hög med motsatsen, dvs att T hunnit före. Slutligen har vi böcker som ligger och väntar på att få komma in i bokhyllan – båda har läst dem och de flyttas inte längre runt från hög till hög.
T vill att vi köper Bodil Malmstens nya idag, så en av våra bokhögar kommer att bli lite högre.
DSCN4181

3 kommentarer:

*P* sa...

Roligt fenomen det där med bokhögar. Jag kan sortera och "ställa fint" ena veckan, nästa vecka är jag tillbaka på ruta ett. Nu har jag börjat acceptera att jag fungerar såhär!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag gillar att ha en hel hög med böcker som ska läsas eller är under läsning bredvid sängen Tycker bokhögar är ett vackert inslag i möbleringen, känns hemtrevliga, men ibland får man ju röja förstås!

Annika Estassy sa...

Jag är lika er båda, dvs att min "städning" inte räcker så länger samt att jag de facto tycker om att ha mina små högar här och där!