torsdag 22 oktober 2009

Bröllopsfotografen

Ska man orka vara kreativ under en planeringskonferens måste den kombineras med energikickar; jag tror att man presterar bättre om man får sig en dos kultur. Idag fick vi två hela doser. Först en inspirerande stadsvandring i Norrtälje tillsammans med Mikael Blom som lärde oss en hel del om vårt kära Roslagen, och senare en film, en liten tradition vi har på jobbet att någon gång per år gå på bio tillsammans. Idag blev det Ulf Malmros Bröllopsfotografen, en underhållande och på Malmros vis skruvad berättelse om arbetarklasskillen från Värmland som flyttar till Stockholm och nästlar in sig i en överklassfamilj.
Att se film på bio överträffar alla andra visningsformer, så är det bara. Om mina medarbetare inte kommer iväg till en biograf förutom dessa gånger då jag arrangerar en visning, är det verkligen värt besväret.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Då vet du mer om min gamla hemstad nu! Hade jag vetat, hade du fått hälsa Micke från mig!

Annika Estassy sa...

Så du känner honom (förstås) - han var kanonduktig faktiskt! Kunnig och totalt förälskad i Roslagen. Lite av en lokalkändis också har jag förståt, i varje fall ofta gäst hos Ulf Elving...