söndag 11 oktober 2009

Dagens lunch

Plötsligt och helt otippat blir jag otroligt sugen på knaperstekt blodpudding med rårörda lingon till! Och som efterrätt vill jag ha nyponsoppa med mandelbiskvier ("stenar" som vi sa när vi var små) och en klick vispgrädde. Det känns som om det är ett decennium sedan jag senast åt dessa två rätter. För mig är de för alltid förknippade med mina exotiska barndomssomrar i stugan uppe i Hälsingeskogarna. Den hade varken el eller rinnande vatten så det gällde för mamsen att laga enkel mat på gasspisen. Över köksbordet hängde en gaslampa och i förrådet hade vi ett kylskåp som också var gasdriven.

Här på Vätö har vi såväl el som vatten, men det känns ändå som om blodpudding och nyponsoppa skulle passa bra som lunch idag.

2 kommentarer:

Jenny L sa...

Om min blogg ger dig inspiration att se Dalí-utställningen så ger din blogg ett kraftigt begär efter nyponsoppa med mandelbiskvier. Det är barnsligt gott!

Annika Estassy sa...

Visst är det det! Och numera finns ju färdigblandad soppa om man inte orkar att vispa ihop den själv.