söndag 11 oktober 2009

Kulturhöst

Av andras bloggar får jag tips och inspiration till spännande kulturupplevelser. På min att-göra-lista finns nu tack vare Jenny och Eva två utställningar; Salvador Dali på Moderna muséet samt Caspar David Friedrich på Nationalmuséet.
Surrealisten Dali kunde annat än skapa fantasifulla och skruvade målningar. Se till exempel så vackert han målat av sin syster Ana Maria. Även Caspar David Freidrichs målningar får fantasin att vakna. Men så tyckte han också att man inte bara skulle måla vad man såg framför sig utan även vad man såg för sitt inre. Vårlökarna är planterade, gräsmattan har klippts en sista gång, hängrännorna är rensade, rörmockaren har fixat läckan i duschen, vattentunnorna är tömda och upp-och-ner vända, utemöblerna står under tak. Stugan klarar sig fint utan att vi åker upp lika ofta. Nu ser vi istället fram emot aktivitetsfyllda helger i stan.

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Och nu ska jag följa ditt råd och se Scener ur ett äktenskap!

Annika Estassy sa...

Kul Eva, hoppas du tycker om den!

Pia sa...

Jag älskar tavlan som Dali målat av sin syster... den är så icke-Daliisk.
Fast jag är rätt förtjust i hans surrealistiska målningar också.

Annika Estassy sa...

Dali både fascinerar mig och stöter bort mig!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Är inte så förtjust i Dali, men den tavla du visar tycker jag verkligen om.
Och ja, Scener ur ett äktenskap var otroligt bra, så fint spelad - men med en grym igenkänningsfaktor. Jag mådde dåligt av hur hon packade hans väska - och mindes pinsamma saker jag gjort - men inte gör längre får man hoppas!