tisdag 20 oktober 2009

Mamsen är en höstkramare

Alice
September är en fin månad tycker jag. Sen blir det svårare och svårare, jag har aldrig riktigt lyckats vänja mig vid mörkret och kylan. Mamsen är inte alls som jag. Hon skriver så fint om hösten i brevet jag fick idag:

“Det finns så oändligt många små ting att glädjas åt i tillvaron. Jag tillhör de lyckligt lottade som älskar hösten, mörkret och gråtonerna i november. För mig är det lugnets och fridens tid. Då kan jag slappa och vila, tända ljus, se på teve, läsa böcker m.m. Inget gräs ska klippa, inga rabatter ansas. Det är skönt med lägenhet, faktiskt. För inget i världen skulle jag vilja bo i villa mer! Men stugan är bra. På sommaren.
Nu ska jag göra en kopp te och slappa en stund innan Alice och jag går till brevlådan.”

5 kommentarer:

Pia sa...

Jag tycker att Din mamma låter som en klok kvinna. Precis så där känner jag också, bortsett från att jag inte har någon sommarstuga. :)

Annika Estassy sa...

Hon kan vara klok ibland! :) Hennes stuga är en kolonistuga utan indraget vatten och toalett. Där bor hon hela sommarhalvåret.

Maria Björkman sa...

Hon borde VERKLIGEN blogga!!

Annika Estassy sa...

Ja vet, men hon säger att hon är rädd att bli beroende...

Maria Björkman sa...

Undrar just vad hon har fått det ifrån...