torsdag 19 november 2009

Aldrig Gekås i Ullared

Jag är ingen shoppingdrottning direkt, annat än periodvis. Då är det mindre ställen som gäller – stormarknader har jag helt slutat åka till, utom till jul och midsommar. Jag tycker att de är fula, hemska och ångestframkallande. Gekås i Ullared är för mig någon sorts helvete på jorden. Inte för att jag har varit där men jag har sett några minuter av dokuserien. Jag hade dessförinnan inte förstått vilket fenomen som stället är men att se det på tv räcker.

Aftonbladet skulle säkerligen föraktfullt stoppa in mig i facket "snyggköpare", dvs att jag vill handla på ett snyggt sätt. Men enligt Aftonbladet finns det inget snyggt sätt att konsumera och det är precis det som dokuserien Ullared visar. Konsumtion är "monoton, tråkig, ful, dyr och något som måste göras alldeles för ofta. Själva antitesen till ett sexigt eko-varuhus där varje inköp är en moralisk handling."

Jag håller inte med. Det går att konsumera mindre ofta och göra det snyggt. Dock blir det inte lika bra tv av det.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag såg fem minuter och fick skräckrysningar - aldrig! Annars är jag en lättsinnigt glad shoppare - fast på helt annat sätt. Snyggköpare? Konstig beteckning.

Evas blogg sa...

Snyggköpare - intressant ord. Men aldrig att jag skulle åka till Ullared. Jag får panik på sådana ställen. IKEA kan jag åka till, en måndag förmiddag då det är lite folk.

Annika Estassy sa...

Jag känner ett flertal som verkligen älskar att åka till Gekås! När jag undrar vad det är som lockar så är det framför allt priserna. Jag har medarbetare som tar ut ett par semesterdagar bara för att kunna åka dit.
Ja, alla är vi olika och tur är väl det.