fredag 27 november 2009

Babel om 00-talet

Det är mer regel än undantag att jag får dåligt samvete så fort jag gör annat än sitter i möten eller bakom skrivbordet. Samtidigt vet jag ju att det är när jag inte är där som jag får inspiration och idéer. Som idag till exempel. Jag fick en inbjudan att sitta med i publiken för SVT:s litteraturmagasin Babel. En fredagseftermiddag som skulle gå till spillo – gick det verkligen an? Jag bestämde mig för att det gjorde det och rymde från kontoret. Vi var många fler än vanligt i publiken och det var ju passande dels för att Babel firade sitt hundrade program, dels för att det var det sista programmet detta årtionde. Så var också temat litteraturen under 00-talet. Mycket intressant och samtidigt underhållande. Daniel Sjölin är en duktig och behaglig programledare. Jag rekommenderar alla att titta när det sänds på onsdagkväll!
I publiken satt en skolklass från Adolf Fredriks. Medan vi väntade på att gästerna skulle bli färdigsminkade, bjöd ungdomarna oss på ett par vackra julsånger. Jag fick tårar i ögonen direkt och kände – äntligen – lite adventsstämning.
Jag tar känslan med mig när T och jag nu åker iväg till Långholmen för att tillsammans med goda vänner äta årets första julbord.

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter som en fin fredagseftermiddag och fortsatt kväll. Julbord har jag inte varit ute och ätit på många, många år. Hoppas ni får en trevlig kväll!

Jenny L sa...

Du skriver så bra Annica. Hoppas julbordet smakade!

Annika Estassy sa...

Tack Jenny! :)
Eva, Att äta julbord ute är någonting som jag gör väldigt sällan numera. Det igår smakade bra men nu vill jag nog vänta med julbord tills det blir just jul.

Maria Björkman sa...

Självklart ska jag titta på onsdag. Jag har ju en god vän i publiken! :-)

Annika Estassy sa...

Tyvärr Maria, du kommer inte att se mig, jag satt liksom fel. Nu förstår jag varför vissa damer sprang in till studion - det var för att sitta där de skulle synas! :p