lördag 28 november 2009

Så var det dags för lite helgarbete igen.

Det är märkligt att jag alltid lyckas pricka in en högtidshelg när jag ska jobba med studieprogrammet. I våras var det Kristihimmelsfärd och nu är det Advent. Anledningen är att det helt enkelt är omöjligt att få det lugn och ro som krävs, när jag är på jobbet. Egentligen borde jag jobba hemifrån lite oftare. Det måste jag komma ihåg att jag tycker.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är lustigt att det ska vara så svårt att komma ihåg att ta sig tid för arbete hemma - även under arbetstid. Själv fick jag alltid dåligt samvete och det innebar att jag jobbade dubbelt så mycket, bra för arbetsgivaren. Hoppas du hinner adventsnjuta lite ändå!

Sofie B-C sa...

Ibland funderar jag på att sätta taggtråd runt datorn under vissa tider av dygnet. Visst är arbetskiften mycket längre hemma! Ler åt formulering om att påminna dig själv om att jobba mer hemifrån:)

Maria Björkman sa...

Jag har också lyckats pricka in adventshelgen till jobb, vi har höstmöte i morgon söndag. Så himla dumt!

Inför varje ny termin markerar jag en dag i veckan till hemjobb, företrädesvis måndagar om det går. Jag försöker hålla det, och när jag summerar brukar det se ut som om ungefär hälften blev av. Det är flera hundra procent mer än det skulle bli om jag inte planerade in det. Tips till dig!

Annika Estassy sa...

Tack Maria för ett toppen tips faktiskt! Istället för att tänka på att jag ska passa på att sitta hemma och arbeta i lugn och ro en dag då inga möten finns inbokade, brukar jag istället åka till jobbet och ta en massa spontana möten. Dumt.
Men att ha ett höstmöte 1:a advent - hur tänkte du där? :)
Sofie - jag får önska mig taggtråd i julklapp!
Eva - jag ska vägra dåligt samvete!