fredag 13 november 2009

På jobbet vill jag inte vara morsa

Det är nog inte så klokt att vakna halvfem när man har en helkväll av trevligheter som väntar; det är fredag den trettonde, det är dags för Pärlfiskarna med S och D.
Inte vet jag varför jag vaknar så tidigt, kanske för att jag ska börja arbetsdagen med ett s.k. svårt samtal? Det finns kurser i detta men jag har hittills bara gått på känsla och sunt förnuft, litat på min intuition. Ibland räcker det dock inte, ibland måste det till andra verktyg. Jag ska försöka att inte ryta till, inte säga att nu är det nog dags att skärpa till sig och sluta bete sig som en femåring. Eller så är det precis det jag ska göra.
Att vara chef är ibland som att vara morsa. Jag ska  sätta upp en skylt på min dörr – Din mamma jobbar inte här.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Sådana samtal fick mig alltid att vakna tidigt/somna sent och ligga och fundera på hur saker skulle sägas. Svårt! Hoppas det går bra men det tror jag, du kommer långt med intuition och känsla och ett visst mått av brutal rakhet. Njut av Pärlfiskarna ikväll, själv tar jag det väldigt lugnt. Men jag såg att Apollo har billigt direktflyg till Vietnam....

Anonym sa...

Det är bara att köra på ;)
Lycka till.
(sen sover du bättre i kväll när det är avklarat)

// johan

Maria Björkman sa...

Såna inslag i livet är jobbiga och man önskar man kunde vara utan dom. Men samtidigt stärker dom. Du fixar det lätt, du är klok och stark. Och så har du en härlig kväll framför dig. Go, tjejen!!

Annika Estassy sa...

Tack för supporten! Dagens samtal gick faktiskt ok. Hur länge effekten sedan håller i sig återstår dock att se...

Jenny L sa...

Skönt att det gick bra Annika! Hoppas du får njuta av operasången i kväll.

Annika Estassy sa...

Tack Jenny, det ska bli spännande - har aldrig varit på Folkoperan tidigare. Men först bli det italiensk restaurang så att vi kommer i stämning! :)