lördag 7 november 2009

Kvällens tema: män, marulkar och vin

Jag läser Siri Hustvedts Sorgesång och funderar över varför författarinnan återigen valt att fokusera på en mans känsloliv. Det är intressant hur hon beskriver sin hjälte och hans våndor. Varför har hon just en man som huvudperson och hur vet hon hur män tänker och fungerar? Sitter hon med sin egen make, Paul Auster, och resonerar fram och tillbaka? Men framför allt – kan en manlig läsare känna igen sig i hennes beskrivningar? Det är den typen av frågor jag skulle vilja ställa till henne om jag fick tillfälle. Istället diskuterar jag det med T – som redan läst boken –  där vi sitter i Regissörsvillan och njuter av en grillad marulk som smälter i munnen samt  ett glas Pinot Noir från Nya Zeeland.
När vi lämnar restaurangen får jag en kram av Ann-Louise som äger och driver stället stället tillsammans med sin man Peter. Det är sånt som gör att man snart vill komma tillbaka.

Inga kommentarer: