måndag 9 november 2009

Slutsnyltat

Jag har återigen loggat in på Böckernas klubb och avbeställt månadsboken. Och jag har återigen fått dåligt samvete.
Jag får regelbundet bokklubbens fina boktidning, läser den med nöje och beställer absolut... ingenting. Det får mig att känna mig som en snyltare. Månadens bok denna gång är Mordets praktik av Kerstin Ekman. Jag är givetvis nyfiken på den men inte just nu. Inte lockas jag heller av den fina anteckningsboken man får på köpet, inte heller av det nedsatta priset.
Detta med priset spelar annars roll faktiskt, i vaje fall om man köper så pass många böcker som jag gör. 70 kr dyrare (inklusive frakten) jämfört med nätboklådorna är en för stor skillnad för att inte bry sig. Tyvärr.
Jag ska dock inte fortsätta snylta på detta vis, jag ska säga upp mitt medlemsskap.

4 kommentarer:

Pia sa...

Skönt att höra att jag inte är ensam! Jag gör precis likadant varje månad och ibland glömmer jag att avbeställa och måste skicka tillbaka boken eftersom jag inte vill ha den... trist!
Jag har också bestämt mig för att säga upp mitt medlemsskap!

Annika Estassy sa...

Det är synd om bokklubbarna men viktigast trots allt är att folk läser och att det finns mycket att välja på.

Maria Björkman sa...

Även jag är en hängiven snyltare. Dessutom återfallssnyltare. Nästa gång bokklubben jag just gick ur kommer med ett smaskigt erbjudande för 9:90 så trillar jag dit igen. Och igen, och igen.

Annika Estassy sa...

Det var faktiskt inte så lätt att göra sig fri - de erbjöd mig att stanna kvar som medlem eftersom jag är en så bra kund (!) och få medlemstidningen trots att jag inte köper något! Inte behövde jag avbeställa månadsboken heller - de skulle göras automatiskt. Så jag blir kvar ett tag till. Ja, vad gör man?