tisdag 8 december 2009

Är din blogg inflytelserik?

Jag fick ett mejl från Ted Valentin som utvecklar webbsajter och tjänster. Han har bl.a. skapat inflytande.se som mäter hur inflytelserik en blogg är. Gå in och sök upp din egen blogg, det är faktiskt lite kul! Vilka data som ligger till grund för mätningen vet jag dock inte, inte heller hur man gör för att bli mer inflytelserik annat än att länkar har betydelse. Men betyder en ställning i det översta skicket att så himla många verkligen bryr sig om vad man skriver?

Oavsett vilket är det ändå fantastiskt med alla dessa bloggar och ringarna på vattnet som uppstår p.g.a. dem. Att det sedan finns surpuppor som inte förstår sig på fenomenet struntar vi i, eller hur?

6 kommentarer:

Annika sa...

Hej Annika!
Halkade in på din blogg från Evas i Jämtland.
Nu har jag läst en hel del av dina inlägg. Gillar!
Och det här med Inflytande.se var ju riktigt roligt! jag undrar också vad det är baserat på, egentligen?
Men roligt var det att se.
Vilken fin julkonsert ni gick på, blir alldeles avis.
Hälsningar från Annika som bor utanför Washington DC.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kollade också inflytandet, ja ja som sagt, vika mätmetoder är det? Det är inte det viktiga heller med bloggen, det viktiga är alla synpunkter och kommentarer, alla levande lustiga kloka trösterika inläggen från nya vänner på bloggen, Eva i Luleå, Maria på Gotland, Jenny, Eva i Jämtland, Sofie i England, plötsligt har man ett nät av uppmuntrande nya vänner över världen, i hela Sverige.Det man vet om dem är just den värme och klokskap de förmedlar, viktigare än allt svårmätbart inflytande...

Annika Estassy sa...

Eva, du har så rätt så, det är ju responsen och de nya kontakterna som är behållningen.

Annika, ser man på - nu är man känd over there också! :D Roligt att du beskriver din egen blogg som en blandad kompott, jag gillar det! Och ju flera olika kulturer desto bättre. Jag försöker ibland att hitta någon form av tråd för det jag skriver men det blir ändå bara en blandning av allt möjligt...

Annika Estassy sa...

... och ja, det var en konsert att vara avundsjuk på! :)

Evas blogg sa...

Lite kul var det men om resultatet stämmer, det vette sjutton. Så inflytelserik som min blogg var där tror jag inte ett dugg på. Och som ni säger, det är inte det som är det viktigaste. Kontakten med er fina människor väger tyngst.

Pia sa...

Håller med alla tidigare kommentarer här. Det viktigaste är ju inte inflytandet, utan hur bloggen berör eventuella läsare... och det är ju sig ett inflytande som inte är mätbart.
Jag är så glad för alla fina bloggkommentarer och läsare av min blogg, de värmer verkligen!