fredag 11 december 2009

Champagnebalett till Nyår

När jag nu börjat få tillbaka julkänslan och tycker att det ska bli kul med julafton, kommer så nästa högtid att planera: Nyår. Jag föreslår T att vi bara ska sitta i soffan iklädda våra morgonrockar och med en flaska Moët & Chandon på kylning. Men se, det gick inte. Nej, T vill att vi ska hitta på något. -Vad sägs om att gå på Operan och se Balettgalan? föreslår jag och väntar med spänning på hans reaktion. Ja, ropar han entusiastisk, jag har aldrig varit på balett och det är så fint på Operan! Inte skämtar han heller, han menar det verkligen. Salsakursen har verkligen förändrat denne man.
Nu har det varit minst sagt fullbokat på Operan och de platser vi reserverat har inte varit de bästa. Så går jag in och kollar läget igen och plötsligt har ett återbud kommit in och vi får två fina platser på parketten! Men var äta nyårssupén sedan? Jag mailar franske Jacob på hans krog (urtrevligt ställe på Artillerigatan) och undrar lite försiktigt om vi får komma trots att vi är sent ute med vår bokning. Och se – det får vi göra! Är det detta som kallas för att ha flyt?

10 kommentarer:

Lilla a sa...

Vad mysigt det låter! Det är inte annat att jag blir lite avundsjuk. Vi kommer få en riktigt livad nyår för vi skall till Sälen med några vänner, närmare bestämt med 7 andra par inkl 4 st andra småttingar. I vår lägenhet bor vi 4 par + 4 barn. Hur tänkte vi nu funderar jag och en av mina vänner nu i efterhand... Förra året innan de små sötisarna hade kommit lät det som en strålande idé. Full rulle kommer det i varje fall bli för oss och frågan är hur många som håller sig uppe till tolvslaget.

Oj, vad lång kommentar...

Angående Enneagrammet så vet jag inte riktigt men jag skall undersöka det vidare. Vi diskuterade tex rädslan för huvudtyperna och där gick det att vända på det så att dessa människor söker sig mot trygghet (från osäkerhet). På samma sätt så söker hjärttyperna bekräftelse genom att bli accepterade/omtyckta (från känslan av skam och inte duga till/passa in).

Kram lilla a

Evas blogg sa...

Låter verkligen som om ni har flyt!

Annika Estassy sa...

Ha ha Lilla a, det blir verkligen en livad nyårsafton! Men vad roligt samtidigt att bunta ihop vuxna och barn och åka iväg ett helt gäng till fjällen! Tids nog kommer lugnare tider. Enneagrammet blir intressant att lära sig mer om...

Eva - ibland ska man ha det också! :)

Maria Björkman sa...

Vet du vad, jag har också flyt på nyår. För jag ska sitta tillsammans med käre maken i morgonrock hela nyårshelgen med något gott på kylning. Klär på mig gör jag bara när vovven ska kissa!

Annika Estassy sa...

Maria Björkman, du är faktiskt helt underbar! :D

Pia sa...

Jahapp... vad säger man?! Jag ska jobba hela nyårshelgen jag - är det flyt eller?!
Äsch, inte sörjer jag för det, jag tjänar fina pengar och kan åka till Spanien i tre veckor i sommar istället! :)

*P* sa...

Det låter som ett perfekt nyårsfirande!
Vilken tur ni har, precis som jag själv hade igår. Härligt!

Annika Estassy sa...

Pia - jag byter lätt bort en nyårshelg mot tre veckor utomlands! För det enda som skiljer en nyårskväll mot en vanlig festkväll är väl fyrverkerierna.
P - ja, där hade du världens flyt!

Jenny L sa...

Låter helt fantastiskt - även om din idé om att dricka Moët Chandon i soffan i morgonrockar också låter lockande. Själv funderar jag på att gå på Folkoperan, dit jag blivit inbjuden för att se Varité Salong giraff. En föreställning som utlovar: "En apokalyptisk soptipp där utopier brottas med dystopier. Magra betjänter sablar champagne till glassprängande queergrevinnor i falsett. Förvirrade isbjörnar cyklar över scenen och den pyrotekniska installationen tillika konferencieren Robert Fux läser nyårsklockan."
Låter väl spännande? :)

Annika Estassy sa...

Jenny, tveka inte en sekund, gå dit! Och sen bloggar du om det. Det låter hur spännande som helst!