tisdag 1 december 2009

Costa Brava kan vänta

Nix, det blir inget Costa Brava/Mucho i nyår. Vi stannar hemma och satsar på att komma iväg till Nice i februari. Att åka bort från kyla och slask, och istället mötas av blommande mimosaträd i min födelsestad… Det är vad vi behöver, det är vad vi vill. Och så får T träna på sin franska.

Jag har ett speciellt förhållande till mimosan. I pépé och mémés trädgård fanns en mimosaallé. Jag minns… Två täta rader med blommande och doftande träd som vi barn klättrade i, svängde oss i, fläckade ner kläderna i.
Med mimosan är det som med syrener – den gör sig bäst på rot, inte i vas där den nästan genast torkar ihop.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter fantastiskt!

Jenny L sa...

Nice! I februari. Härligt Annika! Jag känner till och med doften av mimosa härifrån. Bon voyage!

Annika Estassy sa...

Ja, det blir nog härligt även om jag inte kommer att klättra i några träd... :)

Sofie B-C sa...

Idag är jag visst alldeles snurrig -lämnade en hälsning om Costa Mucho till dig på Evas blogg ... Endast ett par dagar kvar till femtioårsstrecket för min del, kanske något drastiskt händer med förståndet då? Hursomhelst ville jag bara konstatera att vår Costa Mucho resa också blev inställd. Vi ska till Lappland istället. Men Nice och Mimosa låter ju alldeles underbart!

Maria Björkman sa...

Varför inte svinga dig i träden även nu i februari? Jag ser dig framför mig, du passar att klättra i mimosaträd.

Annika Estassy sa...

Sofie - inte lätt att hålla reda på oss alla! :)
Maria - jag ska fundera på vad du menar... :D

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men ja!!! Nice och mimosa i februari låter helt oemotståndligt. Jag funderar på att bytlåna våning med någon i Paris i februari mars.... bra idé eller?

Annika Estassy sa...

Mycket bra idé Eva. Gör det!