torsdag 10 december 2009

Julklappsstress

Snart, mycket snart, måste jag köpa julklappar. Först tänker jag att det är ju inte så många som ska ha men när jag börjar räkna efter blir det ändå en liten skara; barnen, syskonbarnen, T, mamsen (trots att hon inget vill ha)... Kan känna en viss stress över att jag inte har en aning om vad jag ska överraska alla med. Nej, där ljög jag lite — min brist på fantasi får mig att hyperventilera. Hjälp!

I mitt förra, mindre harmoniska, liv svarade jag alltid samma sak när jag fick frågan om vad jag önskade mig av Tomten: lugn och ro, i Rotebro. Nu har jag fått allt och lite till men såväl T som barnen vill absolut att det ska ligga ett paket också till mig under granen. Bäst alltså att jag inte bara funderar över vad jag ska köpa till andra, utan även på vad jag själv vill ha. Hjälp!

8 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag har ständigt en önskelista hänger på kylen, som jag fyller på när jag kommer på något lämpligt som kan passa käre maken eller dottern att köpa. Så slipper man i alla fall DEN stressen.

Och att överraska på kommando är svårt. Därför kan man alltid ha "önskeöronen" påkopplade under hela året, och i smyg notera sånt som undslipper nära och kära. "Det skulle vara roligt att ha" eller liknande.

Knappast nån tröst för dig i dag, inser jag nu. Maria är ibland en riktig besserwisser!

Evas blogg sa...

Så där är det: man funderar över vad man ska köpa till andra och sen när någon frågar vad jag önskar mig - tomt. Nu har jag kommit på vad jag vill ha och nu har alla köpt julklapp till mig. Så, jag beställde den till mig själv.

Annika sa...

Visst är det svårt, och visst kan det vara stressigt.
jag försöker skriva upp allt jag önskar mig i slutet av min dagbok. DÅ blir det lite lättare.
Som tur är är jag nu klar med mina inköp. Känns skönt!

Annika Estassy sa...

Oj, det var duktigt Annika att redan ha allting klart!För det mesta vill jag ha böcker eller skivor men jag orkar aldrig vänta utan köper det själv och sen är det som Eva beskriver det... tomt!

Maria, jag har aldrig hört talas om någon annan som har en permanent önskelista på sitt kylskåp! :D

Evas blogg sa...

Fast nu kom jag på att jag har önskat mig en bok som du rekommenderade. Minns inte namnet men den handlar om positiva nyheter.

Pia sa...

Den första julklappen jag köpte var till mig själv... för jag tycker inte att barnen ska lägga ut en massa pengar på sin mor, de behöver dem bättre själv! Jag är nöjd och glad bara jag får en lugn och harmonisk julafton.

Men såklart att barnbarnen och barnen ska få något. Barnbarnen är alltid lättast! Det får bli ett ryck i helgen tror jag.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jamen hoppsan och tack för den påminnelsen, här har inte köpts en enda klapp och jag vet inte vad jag önskar mig. Mina barn suckar att jag är hopplös: "Du köper ju själv det du vill ha!" Ligger nog något i det.
Eftersom jag just nu är inne i en Muminperiod rekommenderar jag alla i beråd att köpa en Muminbok och en dito mugg. Fint och färdigt!
Maria - det var ju imponerande med en kylskåpslista, jag som listar allt annat har inte tänkt på mina egna klappar!

Annika Estassy sa...

Du har önskat dig "Glädjerapporten" Eva! Tur att jag har koll, eller hur? :)
Skönt Eva att också du ligger efter... Mumintipset är inte så dumt faktiskt och också någonting jag inte skulle få för mig att köpa själv.
Pia, egentligen tycker jag som du, inte ska barnen lägga ner pengar på mig. Men eftersom de nu vill så. Fast något dyrt vill jag inte ha.