måndag 21 december 2009

Verkligen i fas med julen

Så där ja, nu är vi i fas igen. I fas med Julen. Noël. Christmas.

Vi har mat och vi har dryck och vi har en naken gran. I morgon kväll ska den kläs på och bli anständig.

Vi har inhandlat julklappar till alla dem som ska ha. T är dock inte riktigt klar eftersom han ännu inte köpt min vilket är snudd på skandal.
Vi har ordnat med presenter till dem som bor långt bort och som dessutom varit snälla i år.

Vi har postat julkort och frankerat med vanliga frimärken och inte julfrimärken som kostar två kronor mer och som gör att korten behöver två veckor längre för att komma fram.
Vi har ett litet lager julkort att skicka till dem som vi inte tänkt skicka till men som skickat till oss och som vi därför måste skicka till.

Vi har julstädat och vi har jultvättat och jag har t.o.m. torkat ur kylskåpet vilket jag tycker att jag fått alldeles för lite beröm för.

Vi har fått iväg kära svärmor till Spanien. Väckarklockan – och mobilen med för säkerhets skull – väckte oss kl. 4.15 i morse. Sedan var jag ängslig tills T kom tillbaka från Arlanda utan att ha somnat vid ratten och minst kört ihjäl sig i halkan.

Vi har dessutom lyckats med konststycket att ordna en vit jul. Tror vi – osäkerhetsfaktorn är hög ända in i det sista.

I kväll ska de sista presenterna slås in. Sedan tänker vi drabbas av den stora prejultröttheten samtidigt som vi försöker hålla koll på om Annika verkligen ska lämna Johan och Fagervik, och om Johans pappa verkligen ska bli pappa igen.
Eller ska vi istället kolla om Anna Anka verkligen är lika imponerande korkad och mager och fördomsfull och reaktionär som hon var igår?
Men Ernst och hans julpyssel då – kommer vi verkligen att orka hålla oss vakna så länge?

I morgon är vi på jobbet men sen gott folk, sen, då ska vi verkligen, verkligen bara JulMYSA för hela slanten!

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Oj vad ni har jobbat! Låter som om ni snart kan välkomna julen i lugn och ro.

Annika Estassy sa...

Eller så sover vi oss igenom den! :D

Pia sa...

Låter som Du är grundligt förberedd :)
Själv börjar jag ikväll.. och det går också alldeles utmärkt. Hämtar min gran i källaren imorgon kväll.

Pia sa...

Ja, Du Annika, ibland beter de sig som de vill de här erbarmliga datorerna. Du får stå ut med mina femtielva kommentarer eller ta bort dem. Varje gång jag försöker ta bort en så kastas jag ur.. Mysko!

Annika Estassy sa...

Ja, datorer och uppkopplingar kan verkligen bete sig konstigt! Men nu har jag städat lite som du ser; det var lite väl många favorit i repris! :D