torsdag 28 januari 2010

Aldrig utan min mobil

Brukar ni stänga av era mobiler? Jag gör det aldrig, inte ens när jag flyger. Då ställer jag in den på flight mode. Är jag på möten, bio eller sover har jag den på ljudlös. Befinner jag mig någonstans där det finns känslig elektronik är det flight mode igen som gäller.

Att jag aldrig stänger av mobilen betyder inte att jag alltid är tillgänglig, långt ifrån. Jag gör många gånger ett aktivt val att inte svara. Jag kanske är upptagen eller känner att jag inte vill ta det där samtalet just nu. Den som ringer kan ju lämna ett meddelande och jag ringer alltid tillbaka. Jag älskar SMS och nyttjar det flitigt - jag skriver självfallet med T9, snabbt ska det gå!

Enligt E24 är jag inget unikum. En undersökning gjord av Telia visar att vi kvinnor är mindre benägna än män att stänga av mobilen. Vi är dessutom mest aktiva när det gäller att skicka sms, e-mail, chatta och uppdatera våra statusar i sociala communities. Vi har gått om männen när det gäller socialt beteende på nätet. Vi utnyttjar digital teknik för nöje, jobb och socialt liv i en sådan utsträckning att vi blivit högvilt för operatörerna.

Jag är inte förvånad.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Stänger av på bio eller teater för jag är paniskt rädd för att den ska ringa då och störa, HATAR mobilprat- och signaler på bio och teater. Stänger av på flyg. Sätter på ljudlös på natten nu när Pyret är född så jag inte lyssnar efter signaler och sover ännu sämre än jag gör. Sätter glatt på mobilen när jag vaknar! Älskar SMS.

Pia sa...

Jag är som Du Annika, mobilen ständigt i väskan eller fickan. Om jag är på möte, bio eller någon annanstans där det bör vara tyst, så blir det ljudlöst läge.

Det är sällan jag stänger av mobilen och har jag någon gång glömt den hemma när jag åkt till jobbet så känns det som om någon amputerat en del av kroppen.

Jag till och med använder den som väckarklocka, men det gör ingenting för jag blir väckt av "What a wonderful world" med Stacey Kent varje morgon.

Annika Estassy sa...

Precis så Pia, man är inte hel utan sin mobil! :)

Annika sa...

Jag är som du, helt igenom!
Flight mode är en bra uppfinning!
Och ljudlöst.
DET är T9 också!! vad gjorde man utan den?
SMS:ar mkt mer än vad jag ringer.
Ha en fin helg!

Maria Björkman sa...

T9 klarar jag inte av, annars skriver jag under på allt. SMS är en underbar uppfinning. Jag tar till och med med mig mobilen på toa. Hm. Ingen analys, tack.

Annika Estassy sa...

Men Maria, T9 som är så praktiskt!