onsdag 27 januari 2010

Det behöver inte alltid vara komplicerat.

Ibland är det skönt att se en film som är lite tramsig, klyschig, förutsägbar men ändå underhållande. Det är ungefär som att stoppa i sig en smarrig semla – för många, för ofta, blir man illamående av men en då och då… Allt behöver inte alltid vara fiberrikt och nyttigt.

It’s complicated
är som en semla; man vet att den inte försöker vara vare sig kulturell eller djup eller någonting annat än underhållande. Den flirtar ohämmat med en kvinnlig målgrupp från 40+, innehåller en dos mogen kärlekstrassel, en dos fantastiskt inredda hem, en dos välbetalda och lyckade karaktärer samt toppar det hela med… matlagning!
Javisst att Meryl Streep spelar över men än sen då? Hon vågar visa sina rynkor och skoja om sina hängande ögonlock. Filmkritiker må fnysa åt denna film men jag hade en trevlig stund och skäms inte för att erkänna det. Allt behöver inte vara så fasligt komplicerat hela tiden.

12 kommentarer:

Lilla a sa...

Denna vill jag se även om jag inte tillhör 40+ klubben ännu. Håller med dig om att det ibland är skönt att titta på en film som man redan från början vet skall sluta lyckligt.

Trevlig kväll!

Kram lilla a

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Den filmen ska jag absolut se - dock inte med lille brorsonen denna gång utan med en lagom fnissig kompis!

Pia sa...

Jag kände precis som Du Annika, och jag skäms inte för att erkänna att jag är väldigt svag för den typen av filmer. En liten stunds trevlig romantiserad verklighetsflykt.
Men jag är ju en obotlig romantiker. :)

Anonym sa...

Vad snäll du är som behöver skriva jämförelser och absolut använda ordet SEMLA. Jättesnäll!

Det finns inte mandelmassa här kan jag ju påpeka samtidigt.

Jaha, nu ska jag vara sugen på semla resten av kvällen... :-)

Fast filmen är bra och inte behöver ALLT vara seriöst och viktigt och djupt och det ena och det andra hela tiden, så funkar vi ju inte!

Sofie B-C sa...

Tack för det här tipset. Det är precis den typen av film som jag känner för att se! Ska dock se till att jag får annat sällskap än maken. Varfär är det så svårt att få män att uppskatta den här sortens filmer? Jag kan inte ens få honom att se Mamma Mia.

Evas blogg sa...

Jag har också tänkt se den. Man behlver lite feel-good filmer ibland.

Annika Estassy sa...

Definitivt en tjejfilm! Stämningen var hög i salongen med många skratt och utrop!
Carina - sorry men sån't är livet, allt kan man inte få! :D

Cecilia N sa...

@Sofia B-C:

Min man som är notorisk Meryl Streep-hatare var den som föreslog att vi skulle se Mamma Mia.

Jag bara häpnade och gick med.

Anonym sa...

Jo, men det skulle kunna vara mer balans, som t.ex om man flyttar hit där jag bor så får man behålla semlorna men vara utan pölsa eller paltbröd t.ex...

Annika Estassy sa...

... bussigt att du vill lämna åtminstone det kvar åt oss!

Marie sa...

Ibland måste man se sådana filmer...en härligt avkoppling. Och när det gäller semlor så finns inte dessa i Norge, men man kan ju alltid baka själv. Kram

Annika sa...

DEN vill jag se!! Jag vet att jag skulle älska den...