onsdag 20 januari 2010

Guldläge för bioälskare

T som alltid somnar som en klubbad oxe/säl och sedan sover sig igenom natten som en stock/gris/björn är ändå trött (otrevliga liknelser detta). Alla jag talar med är trötta just nu. Och lite håglösa. De flesta längtar bort. Det gör jag med och flyr in i biomörkret. Just nu är det guldläge för oss som älskar att gå på bio! Alla presumtiva Oscarskandidater har premiär och det är trångt på biograferna.

Jag har gjort en lista över allt jag inte får missa (men ändå kommer att göra eftersom nöjeskontot är begränsat). Jag vill se filmerna på bio nämligen, jag vill inte se dem på dvd. Jag gillar bara tv-serier på dvd, film ska ses på bio. Jag vill ha stora dukar, maffigt ljud och en mörk salong. Om bänkgrannarna prasslar för mycket säger jag till, vänligt men bestämt. Men på de biografer jag går på är störande bänkgrannar sällan något problem.

Reklamfilm vill jag inte ha så jag bokar alltid ytterplatsen så att jag inte stör någon när jag kommer in 10-15 minuter efter utsatt tid. Det brukar vara lagom, då är reklamen nästan slut. På söndag ska vi se George Clooney i Up in the Air. Sedan blir det nog Fish Tank. Eller Avsked. Eller A Serious Man. Eller…
Se – nu jag blev genast piggare!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hade en biograf i Puerto Plata, mitt i stan, sen blev det kyrka, fast de behöll popcorn-maskinen. Nu är det kyrka också, med popcorn-maskin och klädförsäljning.
MEN vi har en jättebiograf lite utanför stan, så det är inte synd om mig!

Annika Estassy sa...

Vilken underbar berättelse Carina, jag verkligen ser det hela framför mig! Jag som har att välja på undviker stora biografkomplex dock. De svenska i varje fall...