tisdag 5 januari 2010

Och granen är grann ännu.

Efter att ha gruvat mig i ett par veckors tid gjorde jag äntligen slag i saken – åkte till Ikea för att handla gardintyger, lampor, ljus och en massa annat till mitt jobb. Bilen var inte glad åt att jag tvingade den att starta utan motorvärmare i 16-gradig kyla men den var duktig och transporterade mig tryggt till det stora varuhuset på Järvafältet. Och det hade en miljon andra bilar också gjort – transporterat sina ägare dit alltså. Tänk att folk har så mycket pengar kvar att handla upp trots att det varit jul! Fyra timmar in alles tog det, från dörr till dörr.

Hemma väntar julgranen på att jag ska ta mig an den. Jag som trodde att det var en död gran vi köpte, har insett mitt misstag. Den dricker en 75:a om dagen (vatten då), barrar ytterst lite och har knoppar som börjar svälla. Hur ska jag klara av att slänga ut den i denna kyla? Det går ju inte. Hur länge kan man behålla sin julgran innan det blir pinsamt?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Granar har jag ju inte här, men jag gjorde en alternativ gran utomhus, som motpol till alla blinkande palmer vilka påminner mig om en tropisk afton på en Ålandsbåt.
Jag satte ljus - massor av slinger - i en stor granatäpplebuske, och fick naturliga röda julgranskulor!
Tropisk ekogran, typ!
Ljusslingorna får vara kvar tills de går sönder, det finns inte en chans att jag ger mig på det.
Ha du din gran några veckor till, sen får du nog börja undvika att ta hem folk...

Maria Björkman sa...

7 februari.

Annica och Eva sa...

Om du har den kvar till 22 februari så uppfyller du min ouppfyllda barndomsdröm om att ha granen kvar till min födelsedag

Annika Estassy sa...

Granatäppelbuske med ljusslingor - tänk så olika man kan ha det Carina!
Maria - jag noterar. :)
Eva - ledsen, men jag känner på mig att jag kommer att göra dig besviken...
T tittade på granen med bestämd och kritisk min igår kväll så jag tror att den lever farligt just nu.

Evas blogg sa...

Ja visst känns det trist att slänga ut en vacker gran?! Jag tänkte på det i natt när jag gick förbi den strålande granen. Men på lördag, då åker den ut. Vare sig jag vill eller inte.