tisdag 5 januari 2010

Ett par dvd-tips till Trettonhelgen

Till alla Mad Men-älskare som fallit som små meteoriter för stylingen och scenografin i serien, kommer här ett filmtips: Todd Haynes Far from Heaven (2002) med bl.a. sagolika Julianne Moore och min favorit Dennis Quaid i rollerna. En sorglig, intelligent och ack så vacker film!

Om även ni gillar Dennis Quaid, denne i min mening gravt underskattade skådespelare, rekommenderar jag feelgood-rullen In good company av Paul Weitz (som även regisserade Om en pojke, en annan favorit). En synnerligen sympatisk berättelse, om än amerikansk, med ett härligt soundtrack – förstås.

Så kallt som det är ute (alternativt begynnande snöstorm) kan man lika gärna utnyttja Trettonhelgen till att kura inomhus och se på film.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Far from heaven är verkligen en fantastisk film, jag tror man kan hitta den gamla femtiotalsfilmen också som den är inspelad efter på DVD, det är spännande att jämföra hur de olika versionerna tacklar samhällsproblemen. Jag tycker Julianne Moore är en fantastisk skådis och jag älskar hur färgerna i filmen är så femtiotalistiska!

Pia sa...

De är underbara båda filmerna!
Håller med om att Dennis Quaid och Julianne Moore är fantastiska skådespelare.

Jag kan också rekommendera en charmig romatisk komedi, "Laws of Attraction", med Julianne Moore, där man får se en helt annan sida utav henne.

Annika Estassy sa...

Kunde väl tänka mig att ni skulle tycka som jag! :) Laws of Attraction Pia såg jag nog aldrig när den gick på bio så tack för tipset!

Lilla a sa...

Vad fina kläder de har på sig! Om jag får tid och med älskade K på spåret skall jag absolut försöka få tillfälle att se Mad men.

Även "In Good Company" verkar mysig...

Tack för dina uppmuntrande ord. Tror att du har helt rätt när du säger att kosten är A och O. Nu när jag för första gången i mitt liv börjar bli medveten om hur mycket kalorier det är i saker och ting blir jag alldeles förskräckt. För att förbränna en liten chokladpralin behöver jag i princip gå 3 km. Hemska tider!

Gott Nytt 2010!